Opruimcoach Rotterdam & Hoeksche Waard / Declutter & Organizing Coach Rotterdam and area

Misverstand 1: de opruimcoach komt alles weggooien

alles weggooien

“Als jij als opruimcoach komt dan moet ik zeker van jou alles weggooien…. ” Dit is het beeld wat veel mensen hebben bij een opruimcoach. Overigens gebruik ik de term “opruimcoach” naast de de naam professional organizer omdat het mijns inziens een onderdeel is van dit vak en niet mijn hoofdbezigheid. Ik help met het creëren van rust, ruimte & overzicht op alle vlakken in jouw leven, en opruimen is daar vaak een onderdeel van. Maar ik wil dus misverstand numero 1 uit de weg helpen van wat ik kom doen als ik jou kom helpen met opruimen. Nee….er MOET van mij dus niets weg.

Disclaimer: dit bericht bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan verdienen wanneer jij een aankoop doet aan de hand van één van de links in dit bericht. De linkjes in deze tekst verwijzen naar artikelen bij Bol.com en So Clever. Maar maak je geen zorgen, hier betaal jij niets extra’s voor, het is dus een win-win situatie voor jou en voor mij. Dank je wel alvast! En voordat je een aankoop overweegt, denk goed na of je het echt nodig hebt of er echt blij van wordt!

alles weggooien
Photo by Pawel Czerwinski on Unsplash

Ik heb over nog meer misverstanden rondom een opruimcoach/ professional organizer blogs geschreven:

Niet alles weggooien, maar helpen met opruimen & keuzes maken

Dat wil echter niet zeggen dat als jouw probleem bestaat uit “teveel spullen” en er daardoor een vervelende situatie voor jou is ontstaan, dat het dan niet slim zou zijn om wat spullen weg te doen. Maar dat is wat anders dan alles weggooien. Dwingen doe ik niet. Helpen met het maken van keuzes doe ik wel. Ik kan jou specifieke vragen stellen over bepaalde spullen waardoor je er anders naar gaat kijken. En dan zou zomaar de keuze om bepaalde spullen weg te doen ineens een stuk makkelijker voor je kunnen zijn. En “wegdoen” kan ook betekenen dat het naar een kringloopwinkel gaat of een goed doel. Het betekent zelden “weggooien” als het om nog goede spullen gaat waar een ander wat aan kan hebben.

Ik schreef overigens een uitgebreide blog met tips over keuzes maken:

Opruimen & keuzes maken – 16 tips

Er zijn ook een aantal hulpmiddelen voor jou om je te helpen met keuzes maken, je kunt ze gratis downloaden:

Verkeerde redenen om bepaalde spullen te houden

Want mensen hebben vaak hele “verkeerde” redenen om zich vast te houden aan bepaalde spullen. En dan verkeerd in hun situatie. Niet algemeen verkeerd. Maar verkeerd als in dat het geresulteerd heeft in teveel spullen hebben. Wat voor de één een goede reden kan zijn om iets te bewaren is voor iemand anders geen goede reden. Maar vaak is een bepaalde emotie bij spullen een reden om het te bewaren. Er zijn echter nog meer oplossingen. En er zijn dus zeker vragen die jou ineens duidelijk kunnen maken dat je sommige dingen echt niet HOEFT te bewaren maar waarvan jij dacht dat het wel MOEST. Van jezelf of van een ander. Dus nee, er MOET van mij niets weg. Het mag en ik zal je helpen om het makkelijker te maken. Maar jij beslist, niet ik.

Gefocust houden op doel

Ik zal je uiteraard wel gefocust houden op het doel, als dat doel is daadwerkelijk de hoeveelheid spullen verminderen. Bijvoorbeeld als je vindt dat je veel teveel spullen hebt en je daardoor ook last van een druk en vol hoofd hebt. Ik heb overigens een serie blogs geschreven over een druk en vol hoofd en hoe je jouw hoofd leeg kunt maken:

Of om daadwerkelijk te ontspullen op weg naar een minimalistische levensstijl. Of als je bijvoorbeeld gaat verhuizen van een groot huis naar een klein huis/ appartement en er moet toch echt flink geminderd worden in spullen. Maar ik kom dus niet met een container en een houding van “we gaan eens even lekker alles weggooien”.

Ik schreef overigens een zeer uitgebreide blog over “ontspullen” en geef daarin tips om dit aan te pakken:

Samenvattend: alles weggooien kom ik dus niet doen. Ik sta niet met een container voor de deur, of met meerdere containers zoals in sommige programma’s op de TV te zien is, waarin een opruimcoach iemand komt helpen. Ik kom je helpen met je probleem, help je met keuzes maken maar jij beslist uiteindelijk wat en hoeveel er weggaat. Wel hou ik je gefocust op je doel, als dat doel is om echt te minderen in de hoeveelheid spullen in je huis. En kunnen spullen die nog goed zijn naar bijvoorbeeld een kringloopwinkel of een goed doel.

Wil je zelf proberen op te ruimen dan kan ik je dit boek zeker aanraden:

De schrijfster geeft in dit boek een heldere stappenplan om zelfstandig je huis op te ruimen, een huishoudschema op te zetten, je hoofd leeg te maken van allerlei taken en je administratie op orde te brengen en natuurlijk ook om dit alles zo te houden.

Wil je graag meer tips krijgen en op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Of korting krijgen in mijn webwinkel? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief

Krijg eindelijk het overzicht terug in huis!
Want je bent die chaos in je huis helemaal zat.

Ontvang de 15 meest gemaakte opruimfouten als e-book en leer hoe het dan wel moet. Alle tips handig in 1 boek. Je schrijft je dan in voor mijn nieuwsbrief vol opruim- & organizingtips! Tevens blijf je op de hoogte van mijn activiteiten.

.

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Ik schreef ook een serie blogs met tips voor opruimen:

Op mijn "gratis" pagina vind je nog meer opruimtips en ook de mogelijkheid voor een inzichtgevend Bezemgesprek.

Gratis - De Bezem door je Leven

Mocht je toch liever hulp willen van iemand of ben je niet zo goed in het opvolgen van een stappenplan vanuit een boek of een blog, dan kun je uiteraard een professional organizer inschakelen.

Ben je op zoek naar mooie & handige opberg & organizeproducten voor in je huis? Kijk dan eens op de website van So Clever. Ik ben fan en heb al het een en ander in huis! Wel eerst opruimen en dan je overgebleven spullen mooi opbergen.

Wil je weten wat een professional organizer/ opruimcoach allemaal voor jou kan betekenen? Bekijk dan eens de website van de NBPO, de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers.

Ik heb ook een webshop geopend met digitale producten om jou te helpen met opruimen. Het zijn opruimchallenges in PDF vorm en planners. Klik hier om naar de webwinkel te gaan:

De Bezem door je Leven  |  ontzorgt door VOOR of MET jou op te ruimen  |  voor een opgeruimd huis en hoofd

Laat mij je helpen!

Neem contact met me op als...

... je graag je spullen in je huis of bedrijf wilt laten organizen (ordenen)

... je als zo vaak geprobeerd hebt om je huis op te ruimen maar het lukt je niet

... het opruimen te overweldigend is en je weet niet hoe en waar te beginnen

... je gaat verhuizen en je wilt eens lekker de bezem door je spullen halen

... je wilt opruimen voordat je huis te koop komt

... je de spullen van een overleden partner/ ouder moet opruimen

... je graag een overzichtelijk en opgeruimd huis wilt maar je hebt echt geen tijd om hier veel tijd aan te besteden

De Bezem door je Leven

Diana Monteny - Professional Organizer / Opruimcoach 

06 39 13 01 73                  info@debezemdoorjeleven.nl

KvK   78101735
BTW  NL003294768B61

Ik ben lid van

logo nbpo

en maak deel uit van

logo OHW
logo zzp nederland
logo start smart
logo hoeksche zaken
logo bni

De Bezem door je Leven  |  ontzorgt door VOOR of MET jou op te ruimen  |  voor een opgeruimd huis en hoofd