Opruimcoach Rotterdam & Hoeksche Waard / Declutter & Organizing Coach Rotterdam and area

Misverstand 3: een opruimcoach helpt zelf niet mee met opruimen

opruimcoach

Hier in Nederland doen we dat wel als opruimcoach, actief helpen met opruimen bij onze klanten. In het Amerikaans organizen zoals in de Netflix serie “Get organized with The Home Edit” zie je dat een team dat doet en dat de klant maar zijdelings betrokken is. Wat je daar veel terug ziet komen, en ook steeds meer in Nederland, is het organiseren van spullen in de regenboogstijl, op kleur dus.

Ondertussen wordt het in Nederland steeds populairder om voor de klant op te ruimen, de Amerikaanse manier dus. Ik bied dat ondertussen ook aan voor mensen die bijvoorbeeld echt te weinig tijd hebben om samen op te ruimen. Het is uiteraard een wat luxere dienst, maar er is vraag naar.

Dit zijn de diensten die ik zelf aanbied:

Maar of ik nou samen met jou opruim, of meer zelf opruim, ik sta niet met mijn armen over elkaar aanwijzingen te geven.

Disclaimer: dit bericht bevat affiliatelinks. De linkjes in deze tekst verwijzen naar artikelen bij Bol.com en So Clever. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan verdienen wanneer jij een aankoop doet aan de hand van één van de links in dit bericht. Maar maak je geen zorgen, hier betaal jij niets extra’s voor, het is dus een win-win situatie voor jou en voor mij. Dank je wel alvast! En voordat je een aankoop overweegt, denk goed na of je het echt nodig hebt of er echt blij van wordt!

In heb nog meer misverstanden met betrekking tot een opruimcoach beschreven:

Hoe ik als opruimcoach te werk ga

Maar als ik jou kom helpen met opruimen, één van de vele taken die ik heb als professional organizer/ opruimcoach, dan help ik ook echt mee. Ik zou me echt vreselijk vervelen als ik de hele tijd met mijn armen over elkaar zou staan bij de klant en alleen maar aanwijzingen zou geven en verder niets doen. Nee hoor, mouwen opstropen en actief meehelpen met sorteren en de klant begeleiden bij het maken van keuzes. Dat versnelt het opruimproces ook.

Mijn ervaring is tot nu toe dat er echt genoeg te doen is in die drie uurtjes dat ik bij een klant ben. Ik ben constant de situatie aan het inschatten, met kratten aan het slepen, categorieën aan het bepalen, spullen aan de kant zetten, kratten alvast in de auto zetten, nieuwe vuilniszakken pakken etc. En dat doe je tussen de begeleiding door, als de klant even zelf vooruit kan. En natuurlijk zijn er momenten dat je de klant helpt met het stellen van vragen als er keuzes gemaakt moeten worden.

Natuurlijk zijn er momenten waarop een klant even zelf een en ander uitzoekt. Of als ik voor de klant opruim. Dan sorteer ik voor en de klant komt tussendoor keuzes maken. Maar bij samen opruimen ben ik altijd bezig om de al uitgezochte spullen te scheiden en wat weg kan alvast in zakken te doen bijvoorbeeld. Of wat spullen die naar de kringloopwinkel kunnen in de auto te leggen of wat dan ook. Of ik kijk met je mee om gelijk tips te geven als ik je zie twijfelen. Anyway, ik kom echt niet om constant alleen maar te staan of te zitten en toe te kijken. Mouwen opstropen en gaan met die banaan!

Ik krijg zelf, net als de klant zelf, erg veel voldoening van een zichtbaar opgeruimde plek en dat gaat nou eenmaal sneller en makkelijker als we het met zijn tweeën doen.

Dus al met al komt de Nederlandse professional organizer/ opruimcoach jou wel actief meehelpen met het opruimen. De trend van het Amerikaans organizen is dus wel in opkomst, er zijn al wel organizers (zoals ik) werkzaam op die manier, meer het sorteren van spullen en daarna per categorie opruimen, en tussendoor de klant keuzes laten maken als dat nodig is. Recent (mei 2021) is een collega bij Beau van Erven Dorens in zijn show geweest om te praten over het werk van een professional organizer. Je kunt het fragment hier bekijken.

Ben je benieuwd naar het Amerikaans organizen van bijvoorbeeld “Get Organized with The Home Edit” dan kun je hun website bezoeken of lees de volgende boeken:

Ben je op zoek naar mooie & handige opberg & organizeproducten voor in je huis? Kijk dan eens op de website van So Clever. Ik ben fan en heb al het een en ander in huis! Wel eerst opruimen en dan je overgebleven spullen mooi opbergen. Zij verkopen ook de producten uit de serie “Get Organized with The Home Edit”, je vindt ze hier.

Wil je weten wat een professional organizer/ opruimcoach allemaal voor jou kan betekenen? Bekijk dan eens de website van de NBPO, de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers.

Nog meer hulpmethodes

Om zoveel mogelijk mensen te helpen met opruimen schreef ik ook veel blogs met tips. Ik deel deze ook op mijn social media kanalen: Instagram, Facebook en Pinterest.

Ik schreef onder andere veel blogs met echt opruimtips:

Ik heb een “gratis” sectie op mijn website waar je een aantal PDF’s kunt downloaden zoals een opruim actieplan en een vragenlijst die jou kan helpen bij keuzes maken als je kleding op gaat ruimen.

Gratis – De Bezem door je Leven

In mijn webwinkel vind je digitale producten die jou helpen met opruimen en het organiseren van je leven. Het aanbod wordt regelmatig uitgebreid. Van opruimchallenges als afvinkbare PDF’s en planners. Klik op de afbeelding hieronder om naar mijn webwinkel te gaan.

Krijg eindelijk het overzicht terug in huis!
Want je bent die chaos in je huis helemaal zat.

Ontvang de 15 meest gemaakte opruimfouten als e-book en leer hoe het dan wel moet. Alle tips handig in 1 boek. Je schrijft je dan in voor mijn nieuwsbrief vol opruim- & organizingtips! Tevens blijf je op de hoogte van mijn activiteiten.

.

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Laat mij je helpen!

Neem contact met me op als...

... je graag je spullen in je huis of bedrijf wilt laten organizen (ordenen)

... je als zo vaak geprobeerd hebt om je huis op te ruimen maar het lukt je niet

... het opruimen te overweldigend is en je weet niet hoe en waar te beginnen

... je gaat verhuizen en je wilt eens lekker de bezem door je spullen halen

... je wilt opruimen voordat je huis te koop komt

... je de spullen van een overleden partner/ ouder moet opruimen

... je graag een overzichtelijk en opgeruimd huis wilt maar je hebt echt geen tijd om hier veel tijd aan te besteden

De Bezem door je Leven

Diana Monteny - Professional Organizer / Opruimcoach 

06 39 13 01 73                  info@debezemdoorjeleven.nl

KvK   78101735
BTW  NL003294768B61

Ik ben lid van

logo nbpo

en maak deel uit van

logo OHW
logo zzp nederland
logo start smart
logo hoeksche zaken
logo bni

De Bezem door je Leven  |  ontzorgt door VOOR of MET jou op te ruimen  |  voor een opgeruimd huis en hoofd