Het misverstand dat een opruimcoach een schoonmaakexpert is

het misverstand dat een opruimcoach een schoonmaakexpert is

Ik wil graag een misverstand de wereld uit helpen. Het misverstand dat een opruimcoach een schoonmaakexpert is. En dat we komen schoonmaken bij mensen. En op zich denken de mensen die mij inschakelen niet dat ik schoonmaak, zij hebben vaak mijn website al uitgebreid bekeken en weten wat ik aanbied. Maar mijn ervaring tot nu toe is dat bij het afnemen van interviews voor de radio dat misverstand weleens bleek. Zo ben ik serieus aangekondigd als een schoonmaakexpert. En dan begin ik met het corrigeren van die uitleg.

Disclaimer: dit bericht bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan verdienen wanneer jij een aankoop doet aan de hand van deze link. Maar maak je geen zorgen, hier betaal jij niets extra’s voor, het is dus een win-win situatie voor jou en voor mij. Ik link naar producten die relevant zijn voor dit bericht. Dank je wel alvast! En voordat je een aankoop overweegt, denk goed na of je het echt nodig hebt of er echt blij van wordt!

fonQ.nl

Professional organizer/ opruimcoach is geen schoonmaakster

Als opruimcoach/ professional organizer kom ik uiteraard helpen met opruimen, in een ander bericht heb ik al het misverstand opgehelderd dat wij zelf niet mee zouden helpen met opruimen. En dat we dan een sopje door een leeggehaalde kast halen die we aan het opruimen zijn, ja. Maar we bieden geen schoonmaakdiensten aan. Misschien ligt de verwarring bij de interviews en bij een bezem in mijn naam en logo. Maar ik hoor dit ook van andere collega´s die geen bezem in hun naam of logo hebben.

het misverstand dat een opruimcoach een schoonmaakexpert is

Dus wat mij betreft de bezem door je huis, administratie, computer en je hoofd maar ik kom niet met een echte bezem 🤪 en/of andere schoonmaakspullen.

het misverstand dat een opruimcoach een schoonmaakexpert is


Wel met mijn koffer vol kleine organizing materialen zoals bijvoorbeeld kleine mandjes, allerlei soorten mapjes, tabbladen, vloeipapier, kleine kantoorartikelen, vuilniszakken, tie wraps/ kabelbinders, post-it notes, touw, stiften en een labelprinter.

Er zijn nog meer misverstanden rondom opruimcoaching:

Wat kan een professional organizer/ opruimcoach allemaal voor jou doen?

Uiteraard kan een professional organizer heel veel wéel voor jou doen. Van helpen met opruimen tot het maken van een passend huishoudschema voor jouw situatie; van helpen met het leegmaken van jouw hoofd wat vol met to-do’s zit tot kijken naar jouw tijdsindeling of helpen met efficiënter werken.

Zo bied ik zelf de volgende diensten aan:

Er zijn verschillende filmpjes beschikbaar die uitleggen wat professional organizers in de verschillende deelmarkten (particulier, zorg en zakelijk) voor jou kunnen betekenen:

Blogs

Veel professional organizers, waaronder ikzelf, schrijven blogs vol met tips zodat je zelf aan de slag kunt gaan. Hier een greep uit mijn blogs over verschillende onderwerpen binnen mijn werk:

Social media

Ook op social media zijn professional organizers/ opruimcoaches actief. Zo kun je mij vinden op Instagram, Facebook, Pinterest en LinkedIn. Daar geven we veel tips en laten we zien wat we zoal bij klanten doen.

Sommigen van ons werken ook samen met de grote online winkel So Clever, waar je alles op het gebied van organizing kunt vinden zoals verschillende opbergmanden en andere opbergproducten.

Conclusie

De conclusie mag dus zijn dat een opruimcoach/ professional organizer ontzettend veel kan doen voor anderen op het gebied van creëren van rust, ruimte & overzicht. Daar hoort soms ook een beetje schoonmaken bij als we net een kast leeggehaald hebben voor het opruimen, maar het is dus een misverstand dat wij schoonmaakexperts zijn.

Kantoor en schoolKantoor en school

De Bezem door je Leven

Diana Monteny - Professional Organizer / Opruimcoach 

T   06 39 13 01 73

KvK   78101735
BTW  NL003294768B61

Ik ben lid van Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers NBPO

Ik maak deel uit van het vrouwennetwerk ViZi
Ik ben lid van ZZP Nederland 

Ik maak deel uit van Startersnetwerk Hoeksche Waard en van Ondernemersvereniging Hoeksche Waard

Mijn opleiding heb ik gedaan bij Ilona Visker