Skip to main content
Ervaar de magie van een opgeruimd huis & leven | Meer rendement uit een opgeruimde tent

Misverstand nr. 2: een opruimcoach kan alleen helpen bij opruimen

opruimcoach

Het is een misverstand als je denkt dat een opruimcoach alleen maar in te huren is om even flink te helpen met opruimen. Dat komt vooral door de term “opruimcoach”. In feite zijn de meeste opruimcoaches eigenlijk professional organizer en kunnen ze veel meer dan alleen helpen met opruimen.

Disclaimer: dit bericht bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan verdienen wanneer jij een aankoop doet aan de hand van deze link. De linkjes in deze tekst verwijzen naar artikelen bij Bol.com en So Clever. Maar maak je geen zorgen, hier betaal jij niets extra’s voor, het is dus een win-win situatie voor jou en voor mij. Dank je wel alvast! En voordat je een aankoop overweegt, denk goed na of je het echt nodig hebt of er echt blij van wordt!

Ik heb over nog meer misverstanden geschreven:

Maar even terug naar misverstand 2. Helpen met opruimen is een onderdeel van wat een professional organizer kan betekenen voor iemand. Maar je bent als professional organizer bezig met het creëren van rust, ruimte en overzicht op alle vlakken in iemands leven. En dat is heel breed. We zijn dus ook breed inzetbaar.

Waar kan een opruimcoach/ professional organizer nog meer bij helpen?

Een professional organizer kan namelijk ook helpen met:

* schema’s maken voor bijvoorbeeld het huishouden, de was, boodschappen;
* een agenda beter leren te beheren en in te delen;
* overzicht krijgen in de papieren of digitale administratie en daar ook een indeling of schema voor maken;
* overzicht krijgen in je mailbox of computerbestanden;
* jou leren je taken te noteren en zo je hoofd leeg te maken;
* de planning van een verhuizing en inpakken/ uitpakken van de spullen bij een verhuizing.

Alles wat maar met rust, ruimte & overzicht te maken heeft in iemands leven.
En ja, opruimen hoort daarbij en zorgt vaak al voor een leger en rustiger hoofd. Op de website van de NBPO kun je meer informatie vinden over wat een professional organizer allemaal voor je kan doen en op welke markten deze allemaal werkzaam is:

Wat doet een professional organizer op de particuliere markt?

Wat doet een professional organizer op de zakelijke markt?

Wat doet een professional organizer in de zorgmarkt? – NBPO

Wil je graag wat lezen over opruimen:

Een erg leuk boek met veel praktische tips om bijvoorbeeld je huis opgeruimd te krijgen, een huishoudschema te maken of je administratie op orde te krijgen en te houden is het No nonsense opruimboek van Els Jacobs:

Op mijn website heb ik een pagina gewijd aan de boeken die je allemaal kunt lezen op het gebied van opruimen/ organizen en je hoofd leegmaken:

Boeken over opruimen

Wil je wel zelf echt gaan opruimen maar ontbreekt het je aan een goed stappenplan of heb je tips nodig? Lees dan eens mijn volgende blogs en e-books:

En het meest complete artikel over opruimen:

Opruimen: De Ultieme Gids voor een Opgeruimd Huis

Opruimen met kinderen – 11 tips
12 tips – zo pak jij je bergen wasgoed aan

En een mooie manier om je volle hoofd leger te krijgen is door het opschrijven van alles wat er in je hoofd zit. Dit kan bijvoorbeeld met een bullet journal, deze zijn er in vele soorten en maten:

Ben je op zoek naar mooie & handige opberg & organizeproducten voor in je huis? Kijk dan eens op de website van So Clever. Ik ben fan en heb al het een en ander in huis! Wel eerst opruimen en dan je overgebleven spullen mooi opbergen.

Wil je weten wat een professional organizer/ opruimcoach allemaal voor jou kan betekenen? Bekijk dan eens de website van de NBPO, de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers.


Voor digitale hulpmiddelen op het gebied kun je naar mijn webwinkel gaan. Daar heb ik oa deze 120 dagen opruimchallenge te koop:

Klik hier voor meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van mijn activiteiten en tips in je mailbox krijgen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief:

Ruim 1200 mensen gingen je al voor!

Ervaar de magie van een opgeruimd huis!
Ontvang de 15 meest gemaakte opruimfouten als e-book en leer hoe het dan wel moet. En ga aan de slag om jouw huis op te ruimen. Je ontvangt elke week gratis opruimtips via mijn nieuwsbrief.

.

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Nabestaandendossier

Zijn jouw nabestaanden op de hoogte van jouw wensen als je er niet meer bent? Heb je wel eens nagedacht over wat er na je overlijden met de spullen moet gebeuren? Kun je de online accountgegevens van je kind of partner vinden als dit nodig blijkt? Weten jouw nabestaanden welke lidmaatschappen jij allemaal hebt? Al deze gegevens vermeld je gemakkelijk in je persoonlijke nabestaandendossier. Zo voorkom je dat je nabestaanden moeten gissen en zoeken naar antwoorden.

nabestaandendossier

Dit nabestaandendossier is dus een hulpmiddel voor nabestaanden bij de afwikkeling van de nalatenschap en andere (financiële) zaken na het overlijden. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om gegevens vast te leggen over de laatste wilsbeschikking en over schenkingen bij leven of na het overlijden.

nabestaandendossier