Alle ballen in de lucht houden

alle-ballen-in-de-lucht-houden

Lieve vrouw, lieve jij

Ren jij jezelf altijd voorbij om ben jij constant bezig met alle ballen in de lucht houden? Ben je dat helemaal zat? Dat je voor je gevoel eigenlijk niet echt iets helemaal op orde hebt? En al helemaal geen tijd voor jezelf hebt?

Disclaimer: dit bericht bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan verdienen wanneer jij een aankoop doet aan de hand van één van de links in dit bericht. Maar maak je geen zorgen, hier betaal jij niets extra’s voor, het is dus een win-win situatie voor jou en voor mij. Ik link naar producten die relevant zijn voor dit bericht. Dank je wel alvast!

Druk, druk en nog eens druk

Je hebt een leven met gezin en/of carrière en ben je je hebt het gevoel dat je even het overzicht en de regie kwijt bent in bijvoorbeeld het huishouden en de administratie. Of er moet echt eens goed opgeruimd worden maar je weet niet waar je moet beginnen. In een poging alles toch voor elkaar te krijgen ben je jezelf aan het voorbij rennen. Het moet anders, maar je weet niet hoe. Je bent er van overtuigd dat jij dat allemaal moet doen want een ander doet het niet. Je partner heeft het ook druk, dus doe jij het maar. De kinderen moeten toch eten, naar school, naar bed, naar sport etc.
 

Ik begrijp je, ik snap je, ik ben daar ook geweest. Altijd maar aan het rennen. Tot je jezelf helemaal voorbij rent en opgebrand raakt.
En geloof me, je schiet er weinig mee op. Want het kan leiden tot een hele lange tijd tot erg weinig in staat zijn. Een burn-out noemen ze dat. Daar ben jij niet bij gebaat maar je omgeving ook niet. Want ineens val je helemaal weg, kun je niets meer, je bent gewoon op. En op dat punt wil je niet komen, dus ben je nu bezig met deze slopende route naar een burn-out? Stop dan nu. Trek aan de rem. Neem rust. Zoek hulp. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Echt niet. Jij bent niet alleen verantwoordelijk voor alles.
 


Als professional organizer kan ik je helpen bij het creëren van rust, ruimte & overzicht door hands on te helpen met het opruimen, op orde brengen en structuren van je huis(houden), je administratie, agenda of computer.  
Dit doe ik door met jou samen te kijken naar waar de knelpunten in jouw situatie zitten en wat voor jou werkt zonder jezelf voorbij te lopen. 

alle-ballen-in-de-lucht-houden
Foto door Anna Tarazevich via Pexels

Maar daarmee is het hele probleem nog niet opgelost. Ik leer je bijvoorbeeld ook om nee te zeggen, om keuzes te maken. Om te voorkomen dat je weer opnieuw de ratrace ingaat. Het moet anders.
Het is maatwerk, het is niet zo dat ik met een kant en klare oplossing kom. Iedereen is anders dus iedere oplossing is dat ook.
Wat past bij jou en eventueel je gezin? Hoe kunnen je alles overzien en toch rust ervaren?
Daarnaast ga ik je leren om zelf het overzicht op alle vlakken van je leven vast te houden, zodat je mij op den duur niet meer nodig hebt.

Is de drempel erg hoog om een professional organizer in te schakelen? Overweeg dan een gratis online sparsessie van 30 minuten.

Heb je mijn andere blogs ook al gelezen? Bijvoorbeeld over het opruimen van je schuur of kledingkast.

Of over het inrichten van een thuiswerkplek.

En ik heb ook een serie blogs gelezen over het leegmaken van een vol en druk hoofd:

Wil je meer lezen over overspannenheid of een burn-out?

Als je een druk leven leidt en je hebt standaard veel ballen om in de lucht te houden dan is het nog belangrijker om bewust selfcare toe te passen in je leven en momenten in te plannen waarin je tot rust kunt komen.

Een tip om standaard wat minder stress te ervaren in het leven en wat meer aan selfcare te doen is Mindfulness toepassen. Ze hebben hiervoor bij Happy with Yoga een online cursus:

MINDFULNESS VOOR HET DAGELIJKSE LEVEN is een 8-weekse Mindfulness cursus inclusief audiobestanden, video’s en dagelijkse e-mails. De cursus is een dagelijks stappenplan voor mensen die aan de slag willen met Mindfulness en meer rust willen ervaren en minder stress.

Tevens hebben ze daar ook Yoga abonnementen voor online yoga. Ik moet zeggen dat ik zelf van yoga ook relaxter word. Ik volg dan lessen klassikaal hier in Oud-Beijerland maar als je een online abonnement neemt bij Happy with Yoga dan heb je toegang tot vele online lessen wanneer het jou uitkomt. Voor mijzelf werkt ergens naartoe gaan en yoga doen beter dan thuis, ik word thuis afgeleid en mijn kat is dan ook nieuwsgierig wat ik aan het doen ben :-).

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’. Dus heb jij een goede ruimte in huis waar je jezelf helemaal kunt terugtrekken voor yoga dan is een abonnement hier misschien wat voor jou!

De abonnementen van Practice Happy with Yoga en komt in een maandabonnement, kwartaalabonnement en een jaarabonnement.

Heb je nog geen of weinig ervaring met yoga? Dan hebben ze daar ook een oplossing voor, Yoga Stap voor Stap. Een online Yogacursus voor beginners van 9 lessen. Beginnende Yogi’s leren in deze stap voor stap cursus alle basishoudingen van de Yoga aan en zo kun je op deze manier lekker thuis, wanneer jij dat wilt en op je eigen tempo tempo aan de slag met Yoga. Bij de cursus krijg je bonusvideo’s over de ademhaling, losse Yogaseries en een E-book met uitleg en plaatjes van de belangrijkste houdingen.

Ben je op zoek naar mooie & handige opberg & organizeproducten voor in je huis? Kijk dan eens op de website van So Clever. Ik ben fan en heb al het een en ander in huis! Wel eerst opruimen en dan je overgebleven spullen mooi opbergen. Bij het opruimen kan ik je helpen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

logo-footer

De Bezem door je Leven

Diana Monteny - Professional Organizer / Opruimcoach / Verhuiscoach

T   06 39 13 01 73

KvK   78101735
BTW  NL003294768B61

Ik ben lid van Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers NBPO


Ik maak deel uit van het vrouwennetwerk ViZi
Ik ben lid van ZZP Nederland