Skip to main content
Opruimcoach Rotterdam & Hoeksche Waard / Declutter & Organizing Coach Rotterdam and area

Waarom een draaiplateau/ Lazy Susan een geweldige opberger is voor in jouw huis

opbergers

Misschien heb je ze voorbij zien komen bij Get Organized with The Home Edit; de Lazy Susans oftewel draaiplateaus. Het zijn geweldige opbergers voor in bijvoorbeeld je keuken, badkamer of je voorraadkast/ bijkeuken. Ze geven een een dieper keukenkastje of een hoekkast een handiger gebruik van de beschikbare ruimte en zijn ook een lust voor het oog. In dit blog leg ik uit waarom dit zo’n handige opberger is voor in jouw huis.

Disclaimer: dit bericht bevat affiliatelinks. De linkjes in deze tekst verwijzen naar artikelen bij Bol.com en So Clever. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan verdienen wanneer jij een aankoop doet aan de hand van deze link. Maar maak je geen zorgen, hier betaal jij niets extra’s voor, het is dus een win-win situatie voor jou en voor mij. Dank je wel alvast! En voordat je een aankoop overweegt, denk goed na of je het echt nodig hebt of er echt blij van wordt!

Ruim 1100 mensen gingen je al voor!

Krijg eindelijk het overzicht terug in huis!
Want je bent die chaos in je huis helemaal zat. Ontvang de 15 meest gemaakte opruimfouten als e-book en leer hoe het dan wel moet. Alle tips handig in 1 boek. Je schrijft je dan in voor mijn nieuwsbrief vol opruim- & organizingtips! Tevens blijf je op de hoogte van mijn activiteiten.

.

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Get Organized with the Home Edit

Afgelopen september zag ik via Netflix het eerste seizoen van the Netflix serie "Get Organized with the Home Edit". Ondanks dat het erg Amerikaans is heb ik ervan genoten en ook veel van geleerd. Zo heb ik ook kennis gemaakt met hun "product". Er zitten handige organizers tussen zeg! Onder andere dus die Lazy Susans. Geen idee, waarom ze zo heten. Blijkbaar is er een luie Susannes geweest in het leven van de bedenker :-). Het zijn in ieder geval draaiplateaus in vele vormen en maten en geven opbergen een nieuwe dimensie. Ik heb vrijwel gelijk een aantal exemplaren gekocht om uit te proberen thuis. En ze zijn handig.

'Geen idee, waarom ze zo heten. Blijkbaar is er een luie Susanne geweest in het leven van de bedenker 🙂

Vele soorten en maten Lazy Susans/ draaiplateaus

De Lazy Susan komt in vele soorten, maten en kwaliteiten. Je hebt enkele plateaus, plateaus met verdiepingen in verschillende hoogtes, plateaus met vakverdeling, verschillende diameters. Er is voor ieder wat wils. Ik heb zelf een dubbel draaiplateau, dus met 2 verdiepingen. Ik heb er ook een hele goedkope versie van via AliExpress, maar die zit wat minder stevig in elkaar en is van heel ander materiaal en eigenlijk gewoon lelijk. Ik heb ook een grote met een vakverdeling, eentje waar de vakverdeling vast staat en eentje waar je losse bakjes bij hebt. Op het moment dat ik dit blog schrijf zit ik in een woonwagen tijdens onze grote woningverbouwing en heb ik alleen de goedkope in gebruik, de andere wachten totdat ik weer ruimer zit in mijn keuken en badkamer om ze weer te kunnen gebruiken. De Lazy Susan met 2 verdiepingen gebruikte ik in de badkamer bovenop een ladekastje, ik had er mijn gezichtsreinigingsproducten en crèmes op staan. In plaats van achterin een kastje moeten grijpen draaide ik het plateau gewoon rond en pakte wat ik nodig had.

Het gebruik van Lazy Susans

Ik had er ook eentje in de keuken en in de voorraadkast. Het handige van een draaiplateau is dat je de spullen die daarop staan makkelijker kunt pakken als het om een diepere kast of plank gaat. De ervaring van veel mensen is toch dat het lastig is om in een diepe kast de spullen achterin te pakken. Uiteraard neemt een draaiplateau ook veel ruimte weg, maar zeg nou eens eerlijk, als je spullen helemaal achterin een kastje hebt liggen dan pak je die toch eigenlijk niet? Dus is het geen weggegooide ruimte als je er een draaiplateau zet. Als de kast of plank genoeg hoogte biedt dan kun je daar dus een meerlaagse draaiplateau gebruiken. Ik vind een draaiplateau in de keuken bijvoorbeeld heel handig voor de flessen olie bijvoorbeeld. Er zijn ook enkele draaiplateaus om eten te serveren. Hoe leuk is dat op tafel? Een draaiplateau waar je hapjes op legt?

Waar kun je de Lazy Susans nog meer voor gebruiken?

Het gebruik blijft niet beperkt tot de badkamer, keuken of voorraadkast. Ze zijn te gebruiken op een bureau, op een aanrecht, in de hal, in de slaapkamer. Je kunt er bijvoorbeeld knutselspullen in organiseren zoals potloden en stiften. In de Netflix serie heb ik gezien dat ze Lazy Susans met vakverdeling gebruikten om de potloden en stiften op kleur te rangschikken. Ook kun je het gebruiken om theezakjes of koffiecupjes te organiseren.

draaiplateau
Een Lazy Susan met vakverdeling gebruikt voor knutsel/kantoorspullen

Conclusie

De conclusie is dus dat een draaiplateau/ Lazy Susan dus ongelooflijk veelzijdig te gebruiken is. Straks in mijn nieuwe keuken ga ik ook kijken of ik ze weer in kan zetten voor een hogere diepe kast of voor een hoekkast, waar je spullen minder goed kunt pakken achterin. Ook in de badkamer overweeg ik de dubbele Lazy Susan weer voor mijn gezichtsreinigers en crèmes. Maar dat hangt een beetje af van hoe we de badkamer inrichten. In ieder geval zullen ze op meerdere plekken terugkomen, ook in de koelkast.

Wist je trouwens dat ik voornamelijk blog over onderwerpen die met opruimen en organiseren te maken hebben? Nee? Kijk dan eens bij de volgende blogs, misschien zit er wat voor je tussen met handige tips:

En het meest complete artikel over opruimen:

Opruimen: De Ultieme Gids voor een Opgeruimd Huis

Heb je veel moeite om jouw eigen huis te organiseren zodat het een ruimte van rust wordt? Maar ontbreekt het je aan de tijd om dit te doen? Of overzie je het niet? Overweeg dan om hulp in te schakelen. Een fijn opgeruimd huis is voor iedereen belangrijk om goed te functioneren in het leven.

fonQ.nl