Skip to main content
Opruimcoach Rotterdam & Hoeksche Waard / Declutter & Organizing Coach Rotterdam and area

3 belangrijke tips voor werken aan de eettafel

werken aan de eettafel

Veel mensen die nu thuiswerken door de coronacrisis werken aan de eettafel. Vaak omdat er simpelweg geen andere ruimte beschikbaar is in het huis om een bureau neer te zetten.

De volgende 3 zaken zijn dan heel belangrijk om in de gaten te houden:

Disclaimerdit bericht bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan verdienen wanneer jij een aankoop doet aan de hand van deze link. De linkjes in deze tekst verwijzen naar artikelen bij Bol.com en So Clever. Maar maak je geen zorgen, hier betaal jij niets extra’s voor, het is dus een win-win situatie voor jou en voor mij. Dank je wel alvast! En voordat je een aankoop overweegt, denk goed na of je het echt nodig hebt of er echt blij van wordt!

Ruim 900 mensen gingen je al voor!

Krijg eindelijk het overzicht terug in huis!
Want je bent die chaos in je huis helemaal zat. Ontvang de 15 meest gemaakte opruimfouten als e-book en leer hoe het dan wel moet. Alle tips handig in 1 boek. Je schrijft je dan in voor mijn nieuwsbrief vol opruim- & organizingtips! Tevens blijf je op de hoogte van mijn activiteiten.

.

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Goede bureaustoel

Omdat de eettafel zelf hoogstwaarschijnlijk niet in hoogte verstelbaar is, is het belangrijk dat je bureaustoel dat wel is. Moet de stoel zodanig hoog ingesteld worden dat jouw voeten de vloer niet raken, zorg dan voor ondersteuning met een voetensteun. Dit maakt het werken aan de eettafel een stuk prettiger voor je rug, nek en schouders.

Kantoorartikelen opbergen

Heb je veel kantoorartikelen nodig tijdens het werk, maar is het niet handig om deze op de eettafel te leggen of vind je het een gedoe om dat steeds maar op te moeten ruimen aan het einde van de werkdag (waardoor je het waarschijnlijk gewoon laat liggen)? Kijk dan of je een kastje of trolley op wieltjes aan kunt schaffen waar je al je benodigdheden in kunt leggen. Deze staat dan naast je tijdens het werken en kun je wellicht ook onder de tafel of in de trapkast opbergen als je klaar bent met werken. Met een trolley naast je is het een stuk minder rommelig werken aan de eettafel.

werken aan de eettafel
Foto door Dominika Roseclay via Pexels

Gebruik postbakjes

Werk je nog veel met papier? Voorkom dan dat alles op 1 hoop terechtkomt en investeer in postbakjes waarin je de papieren kunt scheiden. Deze kun je dan eventueel ook op de trolley leggen, als je die hebt. Zo blijft het overzichtelijk werken aan de eettafel en ook makkelijker opruimen aan het einde van de werkdag.

Je hebt nu wat tips gekregen voor het werken aan de eettafel. Heb je mijn andere blogs al gelezen die gaan over het inrichten en opruimen van een kantoor/ werkruimte en het thuiswerken?

Dan kun je dat hier alsnog doen:

Wil je nog meer lezen over werken aan de eettafel? Lees dan dit artikel eens van Trouw.

Of lees wat boeken over het onderwerp thuiswerken:

Of bekijk de selectie van boeken die ik heb gemaakt over opruimen/ organizen/ hoofd opruimen/ uitstelgedrag:

Boeken over opruimen

Ben je op zoek naar mooie & handige opberg & organizeproducten voor in je huis? Kijk dan eens op de website van So Clever. Ik ben fan en heb al het een en ander in huis! Wel eerst opruimen en dan je overgebleven spullen mooi opbergen.

Vind jij opruimen en organiseren thuis lastig? Ik schreef veel blogs met opruimtips en heb ook een webwinkel met digitale producten als hulpmiddel voor het opruimen.

Ik maakte een aantal opruimchallenges en oa deze zijn te koop in mijn webwinkel. Te koop als PDF en 2 delen al als e-mail opruimchallenge, waarbij je 30 dagen lang een opruimopdracht in je mail krijgt. De leidraad die jij nodig hebt, een stok achter de deur, het duwtje in de rug. Nieuwste product is de 120 dagen opruimchallenge:

Kantoor en schoolKantoor en school

Heb je veel moeite om jouw eigen huis te organiseren zodat het een ruimte van rust wordt? Maar ontbreekt het je aan de tijd om dit te doen? Of overzie je het niet? Overweeg dan om hulp in te schakelen. Een fijn opgeruimd huis is voor iedereen belangrijk om goed te functioneren in het leven.