3 belangrijke tips voor werken aan de eettafel
Veel mensen die nu thuiswerken door de coronacrisis werken aan de eettafel. Vaak omdat er simpelweg geen andere ruimte beschikbaar is in het huis om een bureau neer te zetten.
De volgende 3 zaken zijn dan heel belangrijk om in de gaten te houden:
Disclaimer: dit bericht bevat affiliatelinks. De linkjes in deze tekst verwijzen naar artikelen bij bol. en So Clever. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan verdienen wanneer jij een aankoop doet aan de hand van één van de links in dit bericht. Maar maak je geen zorgen, hier betaal jij niets extra’s voor, het is dus een win-win situatie voor jou en voor mij. Dank je wel alvast! En voordat je een aankoop overweegt, denk goed na of je het echt nodig hebt of er echt blij van wordt!
Goede bureaustoel
Omdat de eettafel zelf hoogstwaarschijnlijk niet in hoogte verstelbaar is, is het belangrijk dat je bureaustoel dat wel is. Moet de stoel zodanig hoog ingesteld worden dat jouw voeten de vloer niet raken, zorg dan voor ondersteuning met een voetensteun. Dit maakt het werken aan de eettafel een stuk prettiger voor je rug, nek en schouders.
Kantoorartikelen opbergen
Heb je veel kantoorartikelen nodig tijdens het werk, maar is het niet handig om deze op de eettafel te leggen of vind je het een gedoe om dat steeds maar op te moeten ruimen aan het einde van de werkdag (waardoor je het waarschijnlijk gewoon laat liggen)? Kijk dan of je een kastje of trolley op wieltjes aan kunt schaffen waar je al je benodigdheden in kunt leggen. Deze staat dan naast je tijdens het werken en kun je wellicht ook onder de tafel of in de trapkast opbergen als je klaar bent met werken. Met een trolley naast je is het een stuk minder rommelig werken aan de eettafel.
Gebruik postbakjes
Werk je nog veel met papier? Voorkom dan dat alles op 1 hoop terechtkomt en investeer in postbakjes waarin je de papieren kunt scheiden. Deze kun je dan eventueel ook op de trolley leggen, als je die hebt. Zo blijft het overzichtelijk werken aan de eettafel en ook makkelijker opruimen aan het einde van de werkdag.
Je hebt nu wat tips gekregen voor het werken aan de eettafel. Heb je mijn andere blogs al gelezen die gaan over het inrichten en opruimen van een kantoor/ werkruimte en het thuiswerken?
Dan kun je dat hier alsnog doen:
- Inrichten thuiswerkplek: 7 tips
- 5 tips voor een opgeruimd kantoor
- Thuiswerken tijdens corona
- 5 tips voor een opgeruimd kantoor
- Werkplek organiseren in 5 stappen
Wil je nog meer lezen over werken aan de eettafel? Lees dan dit artikel eens van Trouw.
Of lees wat boeken over het onderwerp thuiswerken:
Of bekijk de selectie van boeken die ik heb gemaakt over opruimen/ organizen/ hoofd opruimen/ uitstelgedrag:
Ben je op zoek naar mooie & handige opberg & organizeproducten voor in je huis? Kijk dan eens op de website van So Clever. Ik ben fan en heb al het een en ander in huis! Wel eerst opruimen en dan je overgebleven spullen mooi opbergen.
Wil je wel zelf echt gaan opruimen maar ontbreekt het je aan een goed stappenplan of heb je tips nodig? Lees dan eens mijn volgende blogs en e-books:
- Het "schuur opruimen stappenplan" in 6 stappen
- E-book: Kledingkast opruimen in 7 stappen
- E-book: Opruimen met kinderen - 11 tips
- Ontspullen: 10 tips voor meer rust en ruimte in je huis & hoofd
- E-book: 12 tips - zo pak jij je bergen wasgoed aan
En het meest complete artikel over opruimen:
Opruimen: De Ultieme Gids voor een Opgeruimd Huis
Ik maakte een aantal opruimchallenges en oa deze zijn te koop in mijn webwinkel. Te koop als PDF en 2 delen al als e-mail opruimchallenge, waarbij je 30 dagen lang een opruimopdracht in je mail krijgt. De leidraad die jij nodig hebt, een stok achter de deur, het duwtje in de rug. Nieuwste product is de 120 dagen opruimchallenge:
Heb je veel moeite om jouw eigen huis te organiseren zodat het een ruimte van rust wordt? Maar ontbreekt het je aan de tijd om dit te doen? Of overzie je het niet? Overweeg dan om hulp in te schakelen. Een fijn opgeruimd huis is voor iedereen belangrijk om goed te functioneren in het leven.
Nabestaandendossier
Zijn jouw nabestaanden op de hoogte van jouw wensen als je er niet meer bent? Heb je wel eens nagedacht over wat er na je overlijden met de spullen moet gebeuren? Kun je de online accountgegevens van je kind of partner vinden als dit nodig blijkt? Weten jouw nabestaanden welke lidmaatschappen jij allemaal hebt? Al deze gegevens vermeld je gemakkelijk in je persoonlijke nabestaandendossier. Zo voorkom je dat je nabestaanden moeten gissen en zoeken naar antwoorden.
Dit nabestaandendossier is dus een hulpmiddel voor nabestaanden bij de afwikkeling van de nalatenschap en andere (financiële) zaken na het overlijden. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om gegevens vast te leggen over de laatste wilsbeschikking en over schenkingen bij leven of na het overlijden.