Opruimen is keuzes maken

Opruimen is keuzes maken…… en als je veel spullen hebt en er moet echt een heleboel weg dan betekent dat dus veel keuzes maken. Van sommige spullen is het wellicht makkelijk beslissen wat weg kan en wat blijft. Maar wat doe je nu met die twijfelgevallen?

Redenen om spullen tot nu toe te bewaren

En iedereen herkent dat wel. Keuzes maken is soms heel moeilijk en vermoeiend. Je hebt tot nu toe namelijk allemaal redenen gehad om deze spullen te bewaren. Hele uiteenlopende redenen zoals “er was nog genoeg ruimte om dit te bewaren” tot “dit servies was van mijn oma” en “hier heb ik dierbare herinneringen aan”. Ook “wellicht komt het ooit van pas” is een hele bekende.

Twijfeldoos

Als ik in het opruimproces met een klant spullen tegenkom waarover de klant eigenlijk nog geen keuze kan maken dan stel ik weleens voor om deze als “twijfel” of “kennis” te bestempelen.
Deze spullen kunnen bijvoorbeeld in een speciale “twijfeldoos” of krat.
Deze doos zou de klant dan in de schuur kunnen zetten en een bepaalde periode met zichzelf afspreken, zoals bijvoorbeeld 3 of 6 maanden.
Is er na deze periode geen enkele behoefte geweest om iets uit te twijfeldoos te pakken dan is de conclusie dat al deze spullen alsnog weg kunnen.

opruimen-is-keuzes-maken
Maak tijdens het opruimen een twijfeldoos

Dus ben jij aan het opruimen in huis en kom jij spullen tegen waarvan je het echt heel lastig vindt om te bepalen of het kan blijven of weg kan?
Denk dan eens aan het maken van een “twijfeldoos”.

Heb je mijn andere blogs over opruimen al gelezen?

Bijvoorbeeld 5 tips voor een opgeruimd kantoor of chaos bij het opruimen.

Wil je meer lezen over keuzes maken? Lees dan dit artikel eens.

Disclaimer: dit bericht bevat affiliatelinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan verdienen wanneer jij een aankoop doet aan de hand van één van de links in dit bericht. Maar maak je geen zorgen, hier betaal jij niets extra’s voor, het is dus een win-win situatie voor jou en voor mij. Ik link naar producten die relevant zijn voor dit bericht. Dank je wel alvast!

Bol.com heeft een heleboel handige producten in de categorie opruimen.

Ben je op zoek naar mooie & handige opberg & organizeproducten voor in je huis? Kijk dan eens op de website van So Clever. Ik ben fan en heb al het een en ander in huis! Wel eerst opruimen en dan je overgebleven spullen mooi opbergen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

logo-footer

De Bezem door je Leven

Diana Monteny - Professional Organizer / Opruimcoach / Verhuiscoach

T   06 39 13 01 73

KvK   78101735
BTW  NL003294768B61

Ik ben aspirant-lid van Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers NBPO
Ik maak deel uit van het vrouwennetwerk ViZi
Ik ben lid van ZZP Nederland