Skip to main content
Opruimcoach Rotterdam & Hoeksche Waard / Declutter & Organizing Coach Rotterdam and area

‘De spullenorganizer met liefde voor muziek’

Diana Monteny

Ze weet het zeker – in een vorig leven heeft ze op een berg gewoond. De hoogte en de indrukwekkende grootsheid maken dat Diana zich enorm thuis voelt in de bergen. Zou dat maken dat ze in het vlakke Nederland daarom graag alternatieve bergen opzoekt? De bergen met spullen en papier van haar klanten dus. Om te ordenen en op te ruimen, totdat het geen bergen meer zijn en ze hen de magie van een opgeruimd leven kan laten ervaren.

Twee werelden

Diana groeit op in Capelle aan den IJssel en in haar aderen smelten twee werelden samen: het Hollandse bloed van vader en het Bosnische bloed van moeder – met twintig jaar komt zij na een leven van hard werken op de boerderij naar Nederland. Als Diana veertien jaar is ontmoet ze haar Bosnische familie voor het eerst, een contact wat door de taalbarrière wat moeizaam verloopt. Een aantal jaar later moet een zomervakantie in Bosnië vervroegd afgebroken worden, het gezin rijdt terug naar het westen, een lange rij legertanks rijdt naar het oosten – het is oorlog.

Als de radio het niet doet

In het ouderlijk gezin omlijsten rust, reinheid en regelmaat de dag. Een beschermde omgeving en Diana is – hoe kan het ook anders – een gestructureerd meisje met een opgeruimde kamer en ordent op school graag de topografiebak. Voor haar tiende verjaardag krijgt ze een elpee van Duran Duran en de liefde voor muziek is geboren – om nooit meer uit te doven. Muziek maakt haar vrolijk en als vanzelf zingt ze mee. Als de radio in haar auto het een keer niet doet, is dat dus wel een serieus probleem, grapt ze.

Medisch secretaresse

De middelbare schooltijd is minder leuk, Diana wordt gepest en staat ’s ochtends weleens huilend voor de spiegel. Toch voelt ze geen wrok naar de mensen die haar pestten: ‘ze deden het vast uit onzekerheid’ en haar zelfvertrouwen is na die tijd enorm gegroeid. Met dat zelfvertrouwen ontwikkelt ze ook een steeds ruimere kijk op de wereld en het leven, verdiept zich in reiki en is geïntrigeerd door de kracht van je gedachten.

Na het Atheneum volgt een opleiding tot medisch secretaresse aan de MEAO. Haar grote interesse in de medische wereld wordt gevoed en alles wat ze niet weet, zoekt ze op. Nog steeds. ‘Als ik iets doe, dan wil ik weten wat ik doe en waarom.’ Diana is op de opleiding uitblinker in steno: op gesprekssnelheid kan ze Nederlands, Engels en Duits meeschrijven in snelschrift. Hartstikke leuk, nooit gebruikt – vertelt ze lachend.

‘Dit ben ik’

Lange tijd werkt ze als medisch secretaresse in verschillende ziekenhuizen. Met veel plezier en ook precies één allergie: notuleren tijdens een vergadering. Kom daar niet mee aan, Diana doet het echt niet. In coronatijd werkt ze bij een medisch aansprakelijkheidsverzekeraar en vanuit het verplicht thuiswerken ontstaat er een gevoel van rust. Ze gaat op zoek naar werk wat ze vanuit haar thuisbasis kan organiseren en komt terecht bij het vak van professional organizer.

Het is raak. Roeping gevonden. ‘Dit ben ik’. In rap tempo regelt ze alles wat er nodig is om haar bedrijf op te starten – om vervolgens de bezem door de spullen van haar klanten te halen. Eerst nog parallel aan haar dienstverband, vanaf 2021 volledig zelfstandig. Inmiddels ligt de focus op het opruimen van spullen, papieren en gegevens bij zakelijke klanten en bouwt ze achter de schermen aan een online leeromgeving met challenges en printables voor particulieren op het gebied van opruimen.

Een opgeruimde werkplek

Sorteren, logisch inrichten en ordenen is als een tweede natuur voor Diana, evenals precies weten waar in de chaos te starten met opruimen en natuurlijk afmaken waar je aan begint. Een rommelig kantoor of magazijn, een achterstallige urenregistratie – Diana wordt er blij van om dit weer helemaal op orde te brengen. En vooral ook: om haar klanten te laten ervaren hoeveel prettiger het werkt op een opgeruimde werkplek. Als ze bij een klant trouwens een huisdier tegenkomt, dan tref je Diana op haar best: dieren loopt ze nooit zomaar voorbij. Alles wat ‘fluffy’ is krijgt liefdevolle aandacht en een aai.

Haar eigen opgeruimde leven speelt zich af in Oud-Beijerland, op een groene en ruime plek die ze met haar vriend bewoont. Hij is schipper en af en toe vaart ze zelfs een stuk mee op het binnenvaartschip. Als zelfbenoemde workaholic (als ondernemer is er altijd wat te doen!) komt ze tot rust in de jacuzzi in de tuin en voelt ze zich trots. Trots met een uitroepteken, op dat wat ze bereikt heeft. En ja, er is nog een berg te doen. Heb je die berg weer 😉

Niet zonder cappuccino de deur uit

Diana Monteny, de spullenorganizer die niet zonder cappuccino de deur uit gaat. Super gestructureerd te werk gaat en op missie is om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren dat opruimen gewoon echt leuk kan zijn!

‘Diana’ feitjes

Goh Diana, heb jij zoveel pluspunten?? 


“Zeker! Hahaha, nee hoor, gewoon leuke weetjes!”

Dol op cappuccino’s

Workaholic die het moeilijk vindt om rust te nemen

Dol op dieren; ik miauw naar elke kat die ik zie (ja echt!) en langs geiten lopen zonder ze gras te voeren, ze te aaien en tegen ze te praten kan ik niet

Woont sinds november 2020 in de Hoeksche Waard als import Rotterdammer, samen met vriend Jeroen en kater Beer. En de rust en ruimte hier bevallen prima! Nog nooit zoveel zonsondergangen gezien.

Trotse moeder van een volwassen dochter

Sinds 2014 6 x verhuisd waaronder ook op eigen terrein naar een woonwagen wegens een grote verbouwing

Ga graag naar concerten en ben dol op muziek

Avondje uit betekent lekker uit eten en eventueel naar de bioscoop

Makkelijk in de omgang, betrouwbaar en gewoon vriendelijk

Kan heel boos worden bij onrecht naar mij of mijn familie/ vrienden toe

Hou van mouwen opstropen en aanpakken maar moet daar tegenover af en toe thuis ultiem lui kunnen zijn

Echte huismus die er een paar keer per jaar tussenuit wil om even aan de sleur te ontsnappen

Serieus onder de indruk van bergen. Als ik ooit nog ga emigreren, dan naar een land met bergen