Skip to main content
Opruimcoach Rotterdam & Hoeksche Waard / Declutter & Organizing Coach Rotterdam and area

Zijn jouw nabestaanden op de hoogte van jouw wensen als je er niet meer bent?

Heb je wel eens nagedacht over wat er na je overlijden met de spullen moet gebeuren?

Kun je de online accountgegevens van je kind of partner vinden als dit nodig blijkt? Weten jouw nabestaanden welke lidmaatschappen jij allemaal hebt? Al deze gegevens vermeld je gemakkelijk in je persoonlijke nabestaandendossier. Zo voorkom je dat je nabestaanden moeten gissen en zoeken naar antwoorden.

Dit nabestaandendossier is dus een hulpmiddel voor nabestaanden bij de afwikkeling van de nalatenschap en andere (financiële) zaken na het overlijden. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om gegevens vast te leggen over de laatste wilsbeschikking en over schenkingen bij leven of na het overlijden.

Een hele zorg minder wanneer jij er niet bent

Het is een handig en uitgebreid hulpmiddel voor jouw nabestaanden. De heldere opzet van het document maakt het jou makkelijk om zelf de vragen te beantwoorden (wachtwoorden, bankrekeningen, enz.) en geeft je ook de mogelijkheid om je laatste wilsbeschikking vast te leggen of iets te zeggen over schenkingen die je bij leven of na je overlijden wilt doen. Met deze overzichtelijke leidraad bespaar jij jouw nabestaanden een slopende puzzeltocht.

Een collega van mij heeft helaas meegemaakt wat het is om een plotseling overlijden mee te maken en dat er dan helemaal niets op papier staat. Die hele ervaring heeft ervoor gezorgd dat zij het nabestaandendossier ontwikkelde.