opgeruimd-huis

De Bezem door je Huis

Een opgeruimd huis is voor iedereen anders, maar waar het om gaat is dat je huis een rustpunt is, jouw thuis.

Ik kijk samen met jou hoe we jouw huis en/of huishouden weer opgeruimd te krijgen.  
We halen zogezegd de bezem door je huis!
En dat is maatwerk. Ik kijk naar jou, naar jouw huis en jouw wensen.
Het moet jouw thuis zijn, niet de mijne. 

Een opgeruimd huis

Daarnaast ga ik je leren om te voorkomen dat je huis opnieuw een rommel wordt.
Dit doen we stapsgewijs zodat je op een rustige manier nieuwe gewoontes aan kunt leren. 
Ook hierbij kijk ik naar wat voor jou werkt. 
En dan kom je erachter dat het onderhouden veel minder energie kost dan alles laten opstapelen en versloffen.

Ik wens iedereen een opgeruimd huis toe!
Wil je meer lezen over het opruimen van onder andere je huis?

Ook heb ik een aantal blogs geschreven over opruimen:

Wat levert het op?

Ruimte in je huis en hoofd
Rust in je hoofd
Overzicht van je spullen
Structuur in je huishouden

badkamer-organizers

Badkamer opberg & organize producten

Is je badkamer al netjes opgeruimd en ben je op zoek naar mooie en handige opberg & organize producten om je badkamer overzichtelijk mee in te delen? 

Of wil je deze nog aanpakken en gelijk mooie opbergers gebruiken?
Bekijk dan eens de sectie badkamer organizers van de webshop So Clever via onderstaande link. 

Keuken opberg & organize producten

Is je keuken al netjes opgeruimd en ben je op zoek naar mooie en handige opberg & organize producten om je keuken overzichtelijk mee in te delen? 

Of wil je deze nog aanpakken en gelijk mooie opbergers gebruiken? 
Bekijk dan eens de sectie badkamer organizers van de webshop So Clever via onderstaande link. 
Ook voor in de koelkast hebben ze handige producten.

keuken-organizers

Reviews

“Ik word blij van werken met haar. Ze zorgt ervoor dat ik zelf ook weer enthousiast word van opruimen en ordenen!”

Jasmijn

“Diana ondersteunt mij in het opruimen van mijn huis en administratie omdat ik door een druk leven met werk en kinderen het overzicht verloren was. 
Daarbij is het aanbrengen van structuur en orde lastig voor mij. Spullen zijn moeilijk te vinden, een gedeelte zit nog in dozen en alles ligt door elkaar. 
Ook is mijn administratie niet op orde; in plaats van geordend in mappen liggen overal papieren door elkaar heen. Iets even opzoeken is daardoor bijna onmogelijk. 

Diana is een hele sympathieke vrouw die een enorm gevoel voor orde, overzicht en structuur heeft. Ze houdt rekening met je grenzen en helpt deze bewaken. 
Het is ook heel fijn dat je bij haar precies weet waar je aan toe bent; afspraken zijn helder, ze komt deze stipt na en de kosten, die zeer schappelijk zijn, zijn van te voren duidelijk. Je krijgt duidelijke facturen per email en op papier. 

Het proces van opruimen is soms best persoonlijk, er komen spullen voorbij die soms gevoelig liggen en documenten waar vertrouwelijk mee omgegaan moet worden. Diana is een persoon die daar heel discreet mee omgaat en die je 100% kan vertrouwen. 
Verder is ze zeer enthousiast, positief, lief, gezellig en gedreven. Ik raad iedereen aan gebruik te maken van haar diensten; het geeft zoveel voldoening en rust als dingen weer overzichtelijk zijn! 

Ik word blij van werken met haar. Ze zorgt ervoor dat ik zelf ook weer enthousiast word van opruimen en ordenen! 
Wat ook een groot pluspunt is, is dat Diana mee kan kijken met de manier van structureren van je dagen en klusjes, agenderen en noteren. Ze helpt klusjes overzichtelijk te maken door ze op te delen in kleine stappen. 
Kortom: ik krijg steeds meer een opgeruimd huis en ik ben heel blij met haar en gun iedereen deze opruimcoach!”

Ik vond het best spannend al mijn rotzooi aan iemand anders te laten zien…”

Yvette

“…dat voor bezoek niet eens zo erg opviel (volle kasten, overvolle zolder enz.) maar bij mij in mijn hoofd veel stress veroorzaakte omdat het te veel was. Diana stelt je echt op je gemak, ze heeft mij super geholpen om mijn huis en hoofd weer leeg te krijgen en goede tips om dat zo te houden. Het is ook echt een duwtje om je huis nu echt op orde te maken.”

Wat ben ik blij dat ik jou tegenkwam op Facebook. Mijn hele zolder is opgeruimd.”

Dianne

“Met jouw hulp….

Wat een heerlijk gevoel in mijn HOOFD..  Het begin is er… Nu op naar de andere vertrekken in het huis….Ik ben hier zo ontzettend  blij mee…… Ik raad iedereen aan om met DIANA in zee te gaan….. ECHT DE BEZEM DOOR JE LEVEN……

MIJN DANK IS  GROOT…….”

Met de online tips van Diana kon ik gelijk aan de gang in onze keuken…”

Jessica

“…Die was nog een flinke bende en kreeg hem niet aan de kant na onze verhuizing. Ben nu zo blij, eindelijk orde en netheid dankzij Diana.”

“Diana had goeie en nuttige tips”
Patricia

“Leuke ervaring met Diana gehad. We wonnen een digitaal consult voor onze veel te rommelige trapkast (zo’n kast die je eigenlijk niet wil laten zien). 

Diana had goeie en nuttige tips voor ons waar we zeker mee aan de slag kunnen. 

Het is waarschijnlijk nog fijner als ze ter plaatse kan zijn, maar digitaal was het zeker ook een succes!”

“Ik voel me dan letterlijk `verlicht`”
Els

Diana Monteny heeft me 5 maal voortreffelijk geholpen bij  het leger maken van ons grote huis, voordat we gaan verhuizen naar een veel kleiner appartement.

Ze stelt nuttige vragen bij moeilijke keuzes, geeft efficiënte adviezen en werkt hard (mee).

Ze vertrekt meestal met een volle auto richting goede doelen, kringloop en restafval.

Ik voelde me dan letterlijk ‘verlicht’.

Diana heeft een oom die lichtelijk dement is geholpen weer een beetje orde in zijn huis te creëren. Dank je Diana
Tanjim

“Ik schaamde mij een beetje, want ‘iedereen kan toch opruimen?”
Rianne

Ik ben bij Diana terecht gekomen omdat ik geen idee had waar ik moest beginnen met opruimen. Vooral de zolder was zo’n chaos met allerlei dozen dat dit continu stress gaf en ik hierdoor ook andere ruimtes uit het oog verloor, zoals de schuur. Ik schaamde mij een beetje, want ‘iedereen kan toch opruimen?’. Dat is zeker niet het geval als je, zoals ik, moeite hebt met bepalen wat je weg wilt gooien. Diana heeft me geholpen af te bakenen waar je wilt beginnen en heel bewust te kiezen wat je houdt (en waarom!) en wat je weggooit of weggeeft. Het resultaat is een opgeruimde zolder en daardoor een rustiger hoofd waardoor ik de mogelijkheden weer zie om nu de rest zelf door te pakken.

“Ik vergelijk het opruimproces maar alsof je samen op de fiets zit, en Diana naast je komt fietsen”
Esther

Diana heeft ons fantastisch geholpen met de grootste pijnpunten in ons huis. Echte struikelblokken zoals de dagelijkse administratie en inkomende post wat zich ophoopte tot een chaotische berg, heeft Diana op een vriendelijke en rustige manier helpen structureren, op een manier die bij ons en onze stijl past. Ze heeft ons niet alleen fysiek geholpen met alle spullen uitzoeken, maar ook mentaal, door tips en trics te geven, zodat er een duidelijke structuur ontstaat en je ook resultaten op langere termijn behoudt, want dat is nog het lastigste eraan. Door Diana’s fijne hulp heeft ze ons een boost gegeven om meer rust, orde, regelmaat en structuur aan te brengen in ons huis.

Ik vergelijk het opruimproces maar alsof je samen op de fiets zit, en Diana naast je komt fietsen. Ze past zich aan aan jouw snelheid, coacht je wanneer je naar links of rechts zou kunnen gaan en geeft je dan een flinke duw in de rug om sneller vooruit te komen richting het doel waar je naar toe wilt. Het is belangrijk dat je daarna wel zelf door blijft trappen, want anders val je vanzelf weer stil, maar dat is logisch.

Kortom, Diana is een fijne professional organizer die weet waar ze het over heeft en duidelijke, concrete resultaten in je huishouden boekt. Aanrader voor iedereen die wel wat hulp voor de chaos in huis (en hoofd) kan gebruiken!

“Toen alles uit m’n keuken uitgestald was op de grond, hoefde ik alleen maar te beslissen wat weg moest. That’s it!”
Petrina

Diana is een heldin in opruimen!

Ik, als creatieve adhd-er, raak snel overweldigd door de hoeveelheid. Als ik wel begin aan opruimen kan ik afgeleid raken en andere dingen gaan doen zoals stylen of foto’s bekijken.

Diana deed bijna alles alleen voor mij. Toen alles uit m’n keuken uitgestald was op de grond, hoefde ik alleen maar te beslissen wat weg moest. That’s it!

Het gaf zoveel rust en ik kreeg geen kortsluiting door de hoeveelheid. Zalig! M’n keuken is overzichtelijk en goed ingedeeld. Met fijne bakjes die Diana ter plekke bij zich had. Hele fijne werkwijze.

Ze is zeker een aanrader voor het opruimen en indelen van diverse ruimtes in je huis!

Doen!

“Heb zelfs ruimte over nu! Wij zijn heel tevreden!”
Els

Diana heeft in onze trapkast veel overzicht en daarmee rust bij ons gecreëerd! Er zijn aardig wat overbodige spullen weg, alles ligt nu op een logische plek bij elkaar en het is allemaal goed te vinden. Heb zelfs ruimte over nu! Wij zijn heel tevreden!

“Atelier is nog steeds efficiënt en georganiseerd waardoor ik naar hartenlust mijn passie en hobby kan uitvoeren”
Marja

Super goede hulp gehad en handvatten om mijn huis en hoofd weer op orde te krijgen. Atelier is nog steeds efficiënt en georganiseerd waardoor ik naar hartenlust mijn passie en hobby kan uitvoeren. Diana bedankt en we zien elkaar zowieso nog. We hebben een verhuizing te plannen!

Bezemtips

15 minuten opruimrondje

Overal in huis ligt wat.
Papieren, de krant, post, sleutels, een jas zweeft ergens op een stoel, schoenen uitgeschopt op de deurmat, een schooltas midden in de hal.

Bij mij in huis is dit voornamelijk het geval als de mannen thuis zijn. In de weken dat ik het rijk alleen heb is het zalig opgeruimd. 🙂 

Afijn, je herkent het vast wel.

Overal ligt dan al gauw rommel. En je krijgt het eigenlijk niet opgeruimd. Je irriteert je er wel aan.

Herkenbaar?

Hoe krijg je in zo kort mogelijke tijd toch elke dag een heleboel aan de kant?
Dat doe je met het dagelijkse 15 minuten opruimrondje.

Een voorbeeld is ’s avonds na het eten of als de kinderen net op bed liggen.
En dan denk je misschien, in 15 minuten kan ik toch niet veel doen?
Nou, meer dan je denkt!

Wat zou je bijvoorbeeld in deze 15 minuten mee kunnen pakken?

– jassen, schoenen en tassen op de juiste plek
– speelgoed opruimen
– losse papieren/ kranten/ tijdschriften op een vaste plek
– snel een doekje over de gladde oppervlaktes zoals tafels en aanrecht
– snelle schoonmaakbeurt wc
– rommel wat in de prullenbak moet gelijk daarin gooien
– vuile was in de wasmand
– evt. gelijk een was klaarzetten of aanzette
– afwas in de vaatwasser
– evt. snel de stofzuiger met de franse slag door de woonkamer en keuken

Het is dus belangrijk dat spullen in huis een vaste plek hebben. Probeer alle leden in het huishouden te leren dat spullen na gebruik gelijk op de vaste plek gelegd worden. Dat scheelt al in het opruimrondje.

Als je dit dagelijks doet dan zal je merken dat de rommel niet meer zo ophoopt en dat dit bijdraagt aan een opgeruimd huis.

Je kunt dit naar eigen wens invullen of uitbreiden.  

Vaste plek voor spullen

Een oplossing voor rondzwervende rommel in je huis is bijvoorbeeld dat je spullen in je huis een vaste plek geeft. 
En dat je jezelf en de andere leden in je huishouden aanleert om spullen altijd gelijk daar op te ruimen.
En anders leg je ze in ieder geval daar neer tijdens je dagelijkse 15 minuten opruimrondje. Dan groeit je magneetplek niet verder.

Dus maak een plek voor je geopende post, welke je nog moet afhandelen.
Een plek voor die krant die je wilt lezen, zoals bijvoorbeeld een tijdschriftenbak of een mandje onder je salontafel.
Maak bijvoorbeeld een mandje in je hal waar je sleutels kunt neerleggen of koop een leuk sleutelbord en hang deze op.
Dus kijk naar wat er zoal op jouw magneetplek of plekken neergelegd wordt en ga actief op zoek naar een vaste plek voor deze spullen. Wees creatief!

En ga jezelf dan aanleren om die vaste plekken te gebruiken.

Leer ook de andere leden van de huishouding dit te doen door in ieder geval zelf het goede voorbeeld te geven.

De Bezem door je Leven

Diana Monteny - Professional Organizer / Opruimcoach 

T   06 39 13 01 73

KvK   78101735
BTW  NL003294768B61

Ik ben lid van Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers NBPO

Ik maak deel uit van het vrouwennetwerk ViZi
Ik ben lid van ZZP Nederland 

Ik maak deel uit van Startersnetwerk Hoeksche Waard en van Ondernemersvereniging Hoeksche Waard

Mijn opleiding heb ik gedaan bij Ilona Visker